GÜLLAÇ
GÜLLAÇ
MALZEMELER
8 su bardağı süt3 su bardağı toz şeker
100 ml gül suyu
1.5 su bardağı fındık
1 paket güllaç
TARİFİ
- Sütü tencereye koyup kaynatalım. Ocağı kapatıp şeker ve gülsuyu koyalım karıştırarak erimesini sağlayalım.
- Sütü geniş bir tepsiye boşaltalım. Güllacı yapacağımız geniş bir tepsiye 1 kepçe sütten koyalım.
- Güllaçların yarısını teker teker süte batırıp diğer tepsimize dizelim. Her güllaç yaprağında bir miktar sütü üstüne dökelim. Çünkü ne kadar sütlü ve ıslak olursa o kadar lezzetli olur.
- Yarım paket bitince iri çekilmiş fındığı üzerine yayalım.
- Kalan güllaç yapraklarında aynı işlemden geçirip tepsiye dizelim. Kalan sütü güllacın üzerine gezdirelim. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp sütün çekmesini bekleyelim.
- Daha sonra üzerini süsleyerek servis edelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder