VİŞNELİ LOKUM

26 Temmuz 2014

VİŞNELİ LOKUM

   Ev yapımı lokumları portakallı, güllü, elmalı, narlı vs damak zevkinize göre pratik bir şekilde yapabilirsiniz...





MALZEMELER


Şerbeti için;

3.5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
1/2 limon suyu

Lokum için ;

1 su bardağı su
1 su bardağı vişne suyu
1.5 su bardağı buğday nişastası

Arzuya göre;
Kuruyemiş ( içine veya üzerine )
Pudra şekeri ( çok az) + mısır nişastası
Hindistan cevizi

TARİFİ


  • Şerbet için olan malzemeleri bir tencerede kaynatalım.
  • Geniş bir kap içerisinde lokum malzemelerini iyice karıştıralım.
  • İsterseniz kuruyemiş ekleyebilirsiniz.( İçine ekleyecekseniz pişirmeden önce ekleyin. Üstüne ekleyecekseniz piştikten sonra kaba döküp üzerine ekleyin.)
  • Lokum malzemelerini şerbete yavaşça döküp hızlıca karıştırarak pişirelim. 
  • Lokum katılaşana kadar sürekli karıştırıp pişirmeye devam edelim. 30-45 dk bunun için yeterli bir süre olacaktır.
  • Büyük bir kap içine yağlı kağıt serelim. Lokumu dökelim.
  • Oda sıcaklığında 5 saat dinlendirdikten sonra ters çevirip keselim. Pudra şekeri veya hindistan cevizine bulayarak servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

4 yorum:

  1. Merhaba yapimi çok kolay gözüküyor mutlaka deneyecegim

    YanıtlaSil
  2. Beren hanım pudra şekeri az mısır nişastası yazmışsınız anlamadım?

    YanıtlaSil
  3. Simmyge hanım pudra şekeri lokumu sulandıracağı için icine mısır nişastası koymamış gerekiyor. Diyelimki yarım paket mısır nişastası kullandınız tatlandırmak için bir kaç kaşık pudra şekeri kullanmanız yeterli olur :-)

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler ;)

    YanıtlaSil