YUFKALI KADAYIF SARMA
YUFKALI KADAYIF SARMA
MALZEMELER
3 adet yufka100 gr tuzsuz tereyağı
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
250 gr tel kadayıf
Şerbeti için ;
5 su bardağı su4.5 su bardağı şeker
1/2 limon suyu
TARİFİ
- Şerbet için tüm malzemeleri tencereye alıp kaynatalım.
- Tereyağını eritelim.
- Yufkalara teker teker yağ sürelik ve üst üste dizelim.
- Kadayıfı elinizle didikleyelim yufkaların üzerine serelim. Ceviz serpelim. Sıkı bir rulo yapalım.
- Bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında kesip pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizelim. Kalan tereyağını üzerine dökelin. 10 dk bekletelim.
- Bu arada fırını 190 dereceye ayarlayalım. Biten süre zarfında tepsiyi fırına yerleştirelim.
- Üstü kızarınca çıkartıp soğuyan şerbeti üzerine dökelim.
- Şerbeti çekince servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇoook teşekkür ederim ;)
YanıtlaSilSüper ellerinize sağlık!
YanıtlaSil