CEVİZLİ ÇİKOLATALI BİSCOTTİ

14 Ekim 2014

CEVİZLİ ÇİKOLATALI BİSCOTTİ

Biscotti 2 kez pişirilmiş İtalyan bisküvisidir. Bu bisküvileri iki kez pişirmemiz sayesinde daha uzun süre muhafaza edilir. Biscottinin iyice kuruması için 2. pişirme işlemin ardından ızgara teli üzerinde soğuması gerekir. 



Biscottileri kapalı bir kap içinde bir hafta muhafaza edebiliriz.

MALZEMELER

50 gr tuzsuz tereyağı
1 + 3/4 su bardağı un
2 yumurta
100 gr toz şeker
1 paket toz vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı damla çikolata
1/2 su bardağı ceviz


TARİFİ


  • Un, kabartma tozu, şeker, ceviz, çikolatayı bir kapta karıştıralım.
  • Tereyağını eritip ılıdıktan sonra yumurta ve vanilya ilave edelim. Çırpalım.
  • Unlu karışıma ilave edip yoğuralım. Hamuru iki parçaya ayırıp somun yapalım.
  • Somunları yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pişirelim. Çıkartıp ılımasını bekleyelim.
  • Ilıdıktan sonra 3 cm eninde verev keselim. 5 er dk arkalı önlü kızarması için fırına yerleştirelim.
  • Biscotti tamamen sertleşmesi gerekir bu sebeple fırından çıkardıktan sonra ızgara teli üzerinde soğuması için bekletelim.
Afiyet olsun..

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder