ISPANAKLI ÇITIR BÖREK
ISPANAKLI ÇITIR BÖREK
MALZEMELER
4 adet yufka750 gr ıspanak
150 gr beyaz peynir
Tuz, kırmızı biber
Sosu için;
2 su bardağı süt1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
Galeta unuTARİFİ
- Böreğin sosunu hazırlamak için tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp karıştıralım.
- Ispanağı ocağa alıp 1 yemek kaşığı su ilave edelim. Suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ispanak, peynir ve baharatlarla iç harcı hazırlayalım.
- Yufkayı tezgaha alıp üzerine sos sürelim. Diğer yufkayla üzerini kapatalım.
- Yufkayı 8 e bölelim. Sosu sürüp harcı geniş tarafına koyalım. Kendi etrafında sarıp önce sosa sonra galeta ununa bulayalım.
- Kalan iki yufkayı da üst üste kapatıp aynı işlemleri uygulayalım.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.
Haftasonuna bu boreginizi yapmayi dusunuyoum cok guzel gorunuyor ellerinize saglik
YanıtlaSilTeşekkür ederim Yonca hanım sevgiler
YanıtlaSil