PORTAKALLI ÇİKOLATALI KURABİYE

3 Kasım 2014

PORTAKALLI ÇİKOLATALI KURABİYE

   Görüntüsü acıbadem kurabiyesini andıran portakallı çikolatalı kurabiyeleri çok seveceksiniz.
Zaten portakal ve çikolata malzemeleri birbirine o kadar yakışıyorlar ki beğenmemek olmaz :) 




  Güzel kabaran kurabiyeler yapmak için kullandığımız malzemelerin oda sıcaklığında olması, hamurun verilen sürede dinlendirilmesi, önceden ısıtılmış fırında pişirilmesi önemli. Ve önemli bir püf noktası daha var. Bu bildiğimiz kurabiyeler gibi sert bir forma sahip değil. Dışı çıtır içi yumuşak bir kurabiye. Portakallı çikolatalı kurabiye piştikten sonra tepside soğuması gerekir. Eğer sıcakken tepsiden çıkartırsak kurabiyeler kırılır.
  Kurabiyeyi merdane yardımıyla açıp kalıplarla kestim. Siz elinizle şekil verebilirsiniz. Veya pişireceğimiz tepsiye dizip dilimler halinde de kesebilirsiniz.


MALZEMELER

1 adet yumurta
40 gr eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
4 yemek kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 adet portakal kabuğu rendesi
50 gr rendelenmiş sütlü çikolata

TARİFİ


  • Margarini eritip oda sıcaklığına gelmesini bekleyelim.
  • Margarin, yumurta, toz şekeri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Un, kabartma tozu, nişasta ilave edip yoğuralım.
  • Portakal kabuğu rendesi, rende çikolata ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra 30 dk dinlendirelim.
  • Hamuru merdane ile açıp kalıplarla keselim.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizdikten sonra önceden ısıtılmış 160C derecelik fırında 20 dk pişirelim.
  • Tepside soğuduktan sonra servis yapalım.
  • Hava geçirmez bir kapta 5 gün muhafaza edebilirsiniz.
Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder