AŞURE
AŞURE
Muharrem ayının onuncu günü Âşùrâ günüdür.
Âşûrâ gününüzde evinize ve ömrünüze bereket gelmesi dileğiyle..
MAZLEMELER
2 çay fincanı aşurelik buğday1 çay fincanı kuru fasulye
15 adet kuru kayısı
1 adet portakal kabuğu
1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
3 çay fincanı toz şeker
4 lt su
Süslemek için;
Toz fıstık
Nar
Ceviz
TARİFİ
- Kuru fasulye ve aşurelik buğdayı akşamdan ıslatarak haşlayalım.
- Üzüm, kayısıyı ayrı ayrı beşer dakika haşlayalım.
- Portakal kabuklarını soyup doğrayalım ve haşlayalım.
- Asureye tüm malzemeleri ekleyelim, şekeri ilave edelim.
- 25 dk pişirelim.
- Aşureyi servis kaplarına boşaltıp süsleyerek servis yapalım.
0 yorum:
Yorum Gönder