AŞURE

4 Kasım 2014

AŞURE

Muharrem ayının onuncu günü Âşùrâ günüdür.


Âşûrâ gününüzde evinize ve ömrünüze bereket gelmesi dileğiyle..

MAZLEMELER

2 çay fincanı aşurelik buğday
1 çay fincanı kuru fasulye
15 adet kuru kayısı
1 adet portakal kabuğu
1 kahve fincanı çekirdeksiz kuru üzüm
3 çay fincanı toz şeker
4 lt su
Süslemek için;
Toz fıstık
Nar
Ceviz

TARİFİ


  • Kuru fasulye ve aşurelik buğdayı akşamdan ıslatarak haşlayalım.
  • Üzüm, kayısıyı ayrı ayrı beşer dakika haşlayalım. 
  • Portakal kabuklarını soyup doğrayalım ve haşlayalım.
  • Asureye tüm malzemeleri ekleyelim, şekeri ilave edelim.
  • 25 dk pişirelim. 
  • Aşureyi servis kaplarına boşaltıp süsleyerek servis yapalım.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder