KADAYIF SARMA
KADAYIF SARMA
MALZEMELER
300 gr tel kadayıf100 gr tuzsuz tereyağı
Ceviz
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu
TARİFİ
- Tencereye toz şeker,su,limon suyu koyup kayanatalım. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp şerbeti soğuması için kenara ayıralım.
- Kadayıftan bir miktar elimizle koparıp düz bir zemine koyalım. Cevizden içine koyup saralım. Pisireceğimiz tepsiye dizelim.
- Diğer kadayıflarıda dizdikten sonra tereyağını eritip kadayıfların üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- Pişince şerbeti üzerine dökelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder