KADAYIF SARMA

2 Ekim 2014

KADAYIF SARMA


MALZEMELER

300 gr tel kadayıf
100 gr tuzsuz tereyağı
Ceviz

Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limon suyu



TARİFİ

  • Tencereye toz şeker,su,limon suyu koyup kayanatalım. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp şerbeti soğuması için kenara ayıralım.
  • Kadayıftan bir miktar elimizle koparıp düz bir zemine koyalım. Cevizden içine koyup saralım. Pisireceğimiz tepsiye dizelim.
  • Diğer kadayıflarıda dizdikten sonra tereyağını eritip kadayıfların üzerine dökelim.
  •  Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Pişince şerbeti üzerine dökelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder