KARNIYARIK

2 Ekim 2014

KARNIYARIK

   Karnıyarığı çok seviyor ama kızartma olduğu için ağır bir yemek olduğunu düşünüyorsanız közlemiş karnıyarık tam size göre..



MALZEMELER

6 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
1 adet domates
Tuz,karabiber
İnce doğranmış domates, sivri biber

TARİFİ

  • Patlıcanları bütün bir şekilde közleyip kabuklarını soyalım.
  • Kıymaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ, küp küp doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım. 
  • Küp küp doğradığımız domatesi ve baharatları ekleyip kıymalı harcımızla karıştıralım.
  • Patlıcanları pişirme kabına yerleştirelim.
  • Oratısna harcımızı yerleştirelim.
  • İnce doğranmış domates ve biber dilimleriyle patlıcanları süsleyelim.
  • Fırında 20 dk pişirdikten sonra karnıyarığımız servise hazır.




Afiyet olsun

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder