KARNIYARIK
KARNIYARIK
Karnıyarığı çok seviyor ama kızartma olduğu için ağır bir yemek olduğunu düşünüyorsanız közlemiş karnıyarık tam size göre..
MALZEMELER
6 adet orta boy patlıcan2 adet orta boy soğan
250 gram kıyma
1 adet domates
Tuz,karabiber
İnce doğranmış domates, sivri biber
TARİFİ
- Patlıcanları bütün bir şekilde közleyip kabuklarını soyalım.
- Kıymaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ, küp küp doğradığımız soğanları ekleyip kavuralım.
- Küp küp doğradığımız domatesi ve baharatları ekleyip kıymalı harcımızla karıştıralım.
- Patlıcanları pişirme kabına yerleştirelim.
- Oratısna harcımızı yerleştirelim.
- İnce doğranmış domates ve biber dilimleriyle patlıcanları süsleyelim.
- Fırında 20 dk pişirdikten sonra karnıyarığımız servise hazır.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder