ZEYTİNLİ EKMEK

18 Ekim 2014

ZEYTİNLİ EKMEK

  Kahvaltı sofralarınıza çok yakışacak bir lezzet olan zeytinli ekmeği çok seveceksiniz.



   Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dk pisiriyoruz. Zeytinli ekmeği isterseniz sıcak isterseniz de soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. 


 Kapalı kap içerisinde 5 gün boyunca muhafaza edebilirsiniz.








MALZEMELER

2 yumurta
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Tuz
1,5 çay bardağı dilimlenmiş zeytin
4 dal dereotu
Arzuya göre beyaz peynir

TARİFİ


  • Yumurtaları iyice çarptıktan sonra sırasıyla süt, sıvıyağ, kabartma tozu, un ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edelim.
  • Zeytin, dereotu, arzuya göre beyaz peynir ilave edilip karıştıralım.
  • Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derecelik fırında 20 dk pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

2 yorum: