MANTARLI SARMAL BÖREK
MANTARLI SARMAL BÖREK
Mantarlı sarmal böreğin tadı kadar servis edince görselliğide çok güzel.Üstelik mantarlı sarmal böreği hazır yufka ile yapacağımız için oldukça pratik..
MALZEMELER
200 gr mantar ( konserve)Kaşar peyniri
1 adet kapta kırmızı biber
1 adet kuru soğan
Sıvıyağ
Börek sosu için
1 su bardağı süt1 yumurta
Sıvıyağ
3 yufka
TARİFİ
- Soğanları doğrayıp sıvı yağla pembeleştirelim. Ardından biberleri dograyıp ekleyelim. Soteleyelim.
- Mantarları kesip tavaya ekleyelim. Suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Arzu ettiğimiz baharatları ilave edelim.
- Börek sosu için bir kapta süt, sıvıyağ, yumurtayı çırpalım.
- Soğuyan mantarlı harca kaşar peyniri rendeleyip ekleyelim.
- Yufkayı tezgaha serip üzerine sos sürelim. Harcdan en uca koyup saralım. İçten dışa doğru sarıp pişirecegimiz kaba yerleştirelim.
- Diger yufkalarıda sarıp birinci yufkanın etrafında döndürelim.
- Kalan sosu üzerine döküp 200C derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı geçince servis tabağına alıp keselim.
Afiyet olsun.
Çok beğendim. Elinize sağlık
YanıtlaSil