DAMLA SAKIZLI KADAYIFLI MUHALLEBİ

1 Aralık 2014

DAMLA SAKIZLI KADAYIFLI MUHALLEBİ

   Damla sakızlı muhallebi üzerinde tereyağında kavrulmuş kadayıf ve üstü file bademlerle süslenmiş kuplarda servis yapacağımız muhallebiyi çok beğeneceksiniz. 



  Vereceğim tarifden 4 kup çıkıyor. Servis edilecek kişi sayısına göre miktarı artırabilirsiniz.

MALZEMELER

600ml süt
2 türk kahvesi fincanı un
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
4 küçük parça damla sakızı
2 yemek kaşığı terayağı

Kadayıflı bölüm için;

150 gr tel kadayıf
3- 4 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Üzeri için;

File badem

TARİFİ


  • Muhallebi için tereyağını tencerede eritelim. Unu ilave edip hafif kavuralım. Şeker ve sütü ekleyip çırpma teliyle pişirmeye başlayalım.
  • Muhallebinin pişmesine yakın damla sakızını ekleyelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp blendırla topaklanan malzeme varsa ezelim.
  • Servis kaplarına paylaştıralım.
  • Kadayıfı için tereyağını tavada eritip kadayıfları kavuralım.
  • Ilıdıktan sonra muhallebiye ekleyelim.
  • Bademleri küçük tavada kavuralım. Muhallebinin üzerini süsleyelim.
  • Buz dolabında bir kaç saat dinlendirip soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder