DAMLA SAKIZLI KADAYIFLI MUHALLEBİ
DAMLA SAKIZLI KADAYIFLI MUHALLEBİ
Damla sakızlı muhallebi üzerinde tereyağında kavrulmuş kadayıf ve üstü file bademlerle süslenmiş kuplarda servis yapacağımız muhallebiyi çok beğeneceksiniz.
Vereceğim tarifden 4 kup çıkıyor. Servis edilecek kişi sayısına göre miktarı artırabilirsiniz.
MALZEMELER
600ml süt2 türk kahvesi fincanı un
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
4 küçük parça damla sakızı
2 yemek kaşığı terayağı
Kadayıflı bölüm için;
150 gr tel kadayıf3- 4 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Üzeri için;
File bademTARİFİ
- Muhallebi için tereyağını tencerede eritelim. Unu ilave edip hafif kavuralım. Şeker ve sütü ekleyip çırpma teliyle pişirmeye başlayalım.
- Muhallebinin pişmesine yakın damla sakızını ekleyelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp blendırla topaklanan malzeme varsa ezelim.
- Servis kaplarına paylaştıralım.
- Kadayıfı için tereyağını tavada eritip kadayıfları kavuralım.
- Ilıdıktan sonra muhallebiye ekleyelim.
- Bademleri küçük tavada kavuralım. Muhallebinin üzerini süsleyelim.
- Buz dolabında bir kaç saat dinlendirip soğuk servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder