KEPEKLİ POĞAÇA

2 Aralık 2014

KEPEKLİ POĞAÇA

İster diyet yapmış olun isterseniz yediğiniz besinlerin kalorilerine dikkat etmiş olun.. Kepekli buğday unuyla yapacağınız poğaçayı kalorisini düşünmeden afiyetle yiyeceksiniz :)







MALZEMELER

Kepekli tam buğday unu
2 yumurta ( 1`inin sarısı üstüne)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı light yoğurt
2/3 çay bardağı sıvı yağ

İçi için;

3 yemek kaşığı doğranmış zeytin
150 gr lor peyniri

TARİFİ


  • Yoğurma kabına sıvıyağ, yoğurt, yumurtayı koyup karıştıralım.
  • Kuru malzemeleri ıslak malzemelere ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Lor peyniri ve zeytini kasede karıştıralım.
  • Hamurdan 15 adet parça koparıp peynirli harcdan koyalım.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye çizdikten sonra kenarlarına bıçakla çentik atalım, üzerine zeytin yerleştirelim. 
  • Yumurta sarısınıda sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180C derecelik fırında 25 dk kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder