MISIR GEVREKLİ KURABİYE
MISIR GEVREKLİ KURABİYE
Üzeri çikolata ve mısır gevreği kaplı kurabiyeler yapacağız. Kurabiye hamurundan un yerine nişasta kullanıyoruz böylece çıtır çıtır bir kurabiye oluyor.
MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
400 gr mısır nişastası
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Mısır gevreği (Parçalanmış)
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
400 gr mısır nişastası
Üzeri için;
Nutella1/2 çay bardağı sıvıyağ
Mısır gevreği (Parçalanmış)
TARİFİ
- Hamur için gerekli tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp yoğuralım.
- Hamurdan parçalar alıp minik toplar yapalım. Fakat çok büyük olmasın.
- 180C derecede pişirelim. Kurabiyelerin üstünün beyaz kalması gerekiyor.
- Benmari usulü Nutella ve yağı bir kap içinde ısıtalım.
- Kurabiyeleri önce çikolata ardından mısır gevreğine bulayıp, buz dolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder