MISIR UNLU YAPRAK SARMASI

10 Kasım 2014

MISIR UNLU YAPRAK SARMASI

  Mısır unlu yaprak sarmasının adını ilk duyduğumda yok canım olur mu öyle şey demiştim. Fakat abartmıyorum eğer yaprak sarması seviyorsanız eminim ki bu mısır unlu yaprak sarması tarifinide çok beğeneceksiniz.


   Yapraklar yeterince tuz içerdiği için mısır unlu harca tuz ilavesi yapmadım. Pişirme işlemine geçerken çok su ilavesi yapmayalım. Yaprakların hizasında su koyarsak gayet lezzetli bir mısır unlu yaprak sarması yapmış oluruz.

MALZEMELER

Asma yaprağı
2 su bardağı mısır unu
1 su bardağı su
1 adet büyük kuru soğan
5 dal maydanoz
Karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ

Pişirmek için;

Su

Sosu için;

Tereyağı
Kırmızı biber
2 diş sarımsak



TARİFİ


  • Mısır unlu yaprak sarması yapmak için öncelikle asma yapraklarını 3 dk sıcak suda bekletelim ve süzelim.
  • İç harcı için soğanı ufakça doğrayıp sıvı yağda pembeleştirelim. Mısır unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Maydanozları ince ince kıyalım.
  • Geniş bir kaba alıp baharat ve suyu ekleyip kaşık yardımıyla karıştıralım.
  • Yaprakların damarları iç kısımda olacak şekilde harcı koyup saralım.
  • Yaprakların saplarını ve yırtık yaprakları pişireceğimiz tencerenin dibine yerleştirelim.
  • Sarmaları yan yana sıkıştırarak dizelim.
  • Üzerine tabak koyup su ilave edelim. Suyu yaprakların hizasında olsun. Kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Pişince tereyağını eritelim. Sarımsakları rendeleyip yağa ekleyelim. Kırmızı biberle tatlandıralım.
  • Pişen mısır unlu yaprak sarmalarını servis tabağına alıp üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder