ÇAM AĞACI KURABİYE

23 Aralık 2014

ÇAM AĞACI KURABİYE

  Yılbaşının olmazsa olmazı çam ağacıdır. Bugün bende kurabiyelerime çam ağacı şekli verip üstünü alışılmış şeker hamurundan değilde renklendirdiğim çikolatadan yapacağım. Üstelik çam ağacı kurabiye, yılbaşı kurabiyelerinin vazgeçilmez lezzeti tarçın ve zencefilli olacak.




MALZEMELER

1 yumurta
125 gr tereyağı
2/3 su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı toz tarçın
1/2 paket kabartma tozu
1 paket toz vanilya
2,5 su bardağı un

Üzeri için;

Beyaz çikolata
Yeşil gıda boyası
Süsleme şekerleri



TARİFİ


  • Oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta, şeker, vanilya, zencefili yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Elimizle yuvarlaklar yapıp üstüne bastıralım. Çam ağacı kurabiye kalıbı ile keselim.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180C derecelik fırında 15 dk pişirelim.
  • Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip 2 damla yeşil gıda boyası koyalım. İyice karıştıralım.
  • Kurabiyelerin üzerine yeşil çikolata sürüp süsleme şekerleri ile dekor yapalım.
  • Çikolata serteşince Çam ağacı kurabiyemiz servise hazır  :)
Afiyet olsun.

Share This Post

1 yorum:

  1. Çok güzel gözüküyor, eline emeğine sağlık

    YanıtlaSil