YABAN MERSİN`Lİ BROWNİE
YABAN MERSİN`Lİ BROWNİE
Yaban mersin`li brownie en sevilen brownie çeşitlerinden biridir. Eminim ki sizler de yaban mersin`li brownie tarifini denedikten sonra çok beğeneceksiniz.Kısaca brownie yapmanın temel kurallarından bahsetmek istiyorum.
- Tereyağı ve çikolata benmarie usulü eritilmeli. Soğuduktan sonra yumurtalı karışıma eklenmeli. Böylece yumurta pişmemiş olacaktır.
- Un ilave edilince mikserle çırpılmamalı, spatula ile karıştırılmalı. Çünkü browniede kabartma tozu yok. Kabarması için bu işleme dikkat edilmeli.
- Brownie `nin pişme süresi min. 20, max. 30 dakikadır. 30 dakikanın üzerine geçen her süre brownie`nin keke dönüşmesine sebep olur. Bu sebeple kürdanla pişme durumunun kontrol edilmesi gerekir. Kekin aksine kürdan batırılınca ıslak çıkmalı ve dışı çıtır çıtır olmalıdır.
MALZEMELER
3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket toz vanilya
130 gr tereyağı
120 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
Kurutulmuş yaban mersini
TARİFİ
- Tereyağı ve çikolatayı benmarie usulü eritelim. Kakao ekleyip karıştıralım.
- Yumurta , şeker, vanilyayı çırpalım. Soğuyan çikolata karışımını ekleyip çırpma işlemine devam edelim.
- Unu ilave edip nazikçe spatula ile karıştıralım. Yaban mersini ekleyelim.
- Pişirme kağıdı serilmiş kaba brownie karışımını döküp 180C° ilk fırında 20-30 dk pişirelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder