YABAN MERSİN`Lİ BROWNİE

18 Mart 2015

YABAN MERSİN`Lİ BROWNİE

   Yaban mersin`li brownie en sevilen brownie çeşitlerinden biridir. Eminim ki sizler de yaban mersin`li brownie tarifini denedikten sonra çok beğeneceksiniz. 



   Kısaca brownie yapmanın temel kurallarından bahsetmek istiyorum. 

  • Tereyağı ve çikolata benmarie usulü eritilmeli. Soğuduktan sonra yumurtalı karışıma eklenmeli. Böylece yumurta pişmemiş olacaktır. 
  • Un ilave edilince mikserle çırpılmamalı, spatula ile karıştırılmalı. Çünkü browniede kabartma tozu yok. Kabarması için bu işleme dikkat edilmeli. 
  • Brownie `nin pişme süresi min. 20, max. 30 dakikadır. 30 dakikanın üzerine geçen her süre brownie`nin keke dönüşmesine sebep olur. Bu sebeple kürdanla pişme durumunun kontrol edilmesi gerekir. Kekin aksine kürdan batırılınca ıslak çıkmalı ve dışı çıtır çıtır olmalıdır.


MALZEMELER

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket toz vanilya
130 gr tereyağı
120 gr bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
Kurutulmuş yaban mersini

TARİFİ


  • Tereyağı ve çikolatayı benmarie usulü eritelim. Kakao ekleyip karıştıralım.
  • Yumurta , şeker, vanilyayı çırpalım. Soğuyan çikolata karışımını ekleyip çırpma işlemine devam edelim.
  • Unu ilave edip nazikçe spatula ile karıştıralım. Yaban mersini ekleyelim.
  • Pişirme kağıdı serilmiş kaba brownie karışımını döküp 180C° ilk fırında 20-30 dk pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder