YUFKA ÇANAĞINDA TEL ŞEHRİYE SALATASI

16 Mart 2015

YUFKA ÇANAĞINDA TEL ŞEHRİYE SALATASI

  Tel şehriye salatasını yufka çanaklarında servis yapacağız. Ben süzme yoğurt tercih ettim siz arzuya göre normal yoğurtlada salatayı yapabilirsiniz.


















MALZEMELER

1 adet yufka
1 su bardağı tel şehriye
250 gr süzme yoğurt
3 adet kornişon turşu
4-5 yemek kaşığı mısır
Kırmızı biber
Tuz
Sıvı yağ

TARİFİ


  • Yufka çanağı için yufkalardan daireler yapalım. Isıya dayanıklı kase veya muffin kalıbını ters çevirip üzerine yufkayı serelim ( Ben muffin kalıbının üzerine 2 adet kesmiş olduğum yufkadan koydum)
  • Fırında sertleşene kadar pişirelim.
  • Tel şehriyeli sıvıyağ yardımıyla kızartıp 1/2 su bardağı su ve tuz koyalım. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  • Soğuyan tel şehriyeye kornişon turşu doğrayıp ilave edelim. Mısır ve kırmızı biber de eekledikten sonra yoğurtla karıştırıp yufka çanaklarına koyarak servis yapalım.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder