EKLER

17 Nisan 2015

EKLER

   Pratik ve lezzetli bir ekler tarifi arıyorsanız , bu tarif size göre... Ekler hamurunu kendim hazırladım. İçine kakaolu krem şanti hazırladım. Dilerseniz mevcut vermiş olduğum ekler hamurunu küçük yuvarlak şekilde yapıp profiterol yapabilirsiniz.

































MALZEMELER

100 gr margarin
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
4 yemek kaşığı un
3 adet yumurta

Arası için;

Kakaolu kremşanti
1 su bardağı süt

Üzeri için;

Bitter çikolata

TARİFİ


  • Tencere içine su,margarin, şeker ve bir çimdik tuz koyup ocağın altını açalım.
  • Margarin eridikten sonra un koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Soğuyunca yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım.
  • Sıkma poşetine doldurup pişirme kağıdı serilmiş tepsiye uzunlamasına sıkalım.
  • 180C° derecelik fırında 20 dk. pişirelim, içinin kuruması için 5 dk. fırın kapağı açık pişirelim.
  • Süt ile şantiyi çırpalım.
  • Eklerlerdi enlemesine ikiye keselim. Arasına kremşanti sürelim.
  • Bitter çikolatayı benmarie usulü eritip eklerlerin üzerine sürelim.
Afiyet olsun

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder