EKLER
EKLER
Pratik ve lezzetli bir ekler tarifi arıyorsanız , bu tarif size göre... Ekler hamurunu kendim hazırladım. İçine kakaolu krem şanti hazırladım. Dilerseniz mevcut vermiş olduğum ekler hamurunu küçük yuvarlak şekilde yapıp profiterol yapabilirsiniz.
MALZEMELER
100 gr margarin1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
4 yemek kaşığı un
3 adet yumurta
Arası için;
Kakaolu kremşanti1 su bardağı süt
Üzeri için;
Bitter çikolataTARİFİ
- Tencere içine su,margarin, şeker ve bir çimdik tuz koyup ocağın altını açalım.
- Margarin eridikten sonra un koyup kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Soğuyunca yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım.
- Sıkma poşetine doldurup pişirme kağıdı serilmiş tepsiye uzunlamasına sıkalım.
- 180C° derecelik fırında 20 dk. pişirelim, içinin kuruması için 5 dk. fırın kapağı açık pişirelim.
- Süt ile şantiyi çırpalım.
- Eklerlerdi enlemesine ikiye keselim. Arasına kremşanti sürelim.
- Bitter çikolatayı benmarie usulü eritip eklerlerin üzerine sürelim.
0 yorum:
Yorum Gönder