URFA TEPSİ KEBABI

21 Nisan 2015

URFA TEPSİ KEBABI

   Urfa tepsi kebabı en sevilen yöresel lezzetlerimizden biridir.
































MALZEMELER

750 gr dana döş kıyma
1 kg patlıcan
Karabiber, Tuz
Domates
Sivri biber
Servis için;
Lavaş

TARİFİ

  • Kıymaya baharatları ilave edip yoğuralım.
  • Patlıcanları yıkayıp 3 cm eninde keselim.
  • Kıymadan parçalar koparıp bir patlıcan bir et olacak şekilde yuvarlak tepsiye dizelim. Üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürüp biber ve domates koyalım.
  • 190C° derecelik fırında 20 dk alt , 20 dk üst pişirme konumunda pişirelim.
  • Pişen kebabımızı lavaşla servis yapalım.
Afiyet olsun,

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder