URFA TEPSİ KEBABI
URFA TEPSİ KEBABI
Urfa tepsi kebabı en sevilen yöresel lezzetlerimizden biridir.MALZEMELER
750 gr dana döş kıyma1 kg patlıcan
Karabiber, Tuz
Domates
Sivri biber
Servis için;
Lavaş
TARİFİ
- Kıymaya baharatları ilave edip yoğuralım.
- Patlıcanları yıkayıp 3 cm eninde keselim.
- Kıymadan parçalar koparıp bir patlıcan bir et olacak şekilde yuvarlak tepsiye dizelim. Üzerine fırça yardımıyla sıvıyağ sürüp biber ve domates koyalım.
- 190C° derecelik fırında 20 dk alt , 20 dk üst pişirme konumunda pişirelim.
- Pişen kebabımızı lavaşla servis yapalım.
Afiyet olsun,
0 yorum:
Yorum Gönder