SARAY HELVA

22 Nisan 2015

SARAY HELVA

   Saray helvasının hem lezzeti hem de sunumu oldukça dikkat çekici. Çünkü saray helvası bildiğimiz un helvası gibi yapılmıyor.



   Saray helvasının içine şerbet eklemiyoruz. Un`u kavurup margarin ve şeker ekliyoruz. Malzemelerin hepsi bu kadar :)



MALZEMELER

2,5 su bardağı un
5 yemek kaşığı pudra şekeri
125 gr margarin

TARİFİ

  • Helvayı kavuracağımız tencereye unu koyup 15 dakika pembeleşene kadar kavuralım.
  • Margarin ve pudra şekeri ekleyip kum gibi olana kadar karıştıralım.
  • Dikdörtgen veya kare servis kabına helvayı koyup kaşıkla üzerine bastırıp yayalım.
  • Sıkılaşan helvayı baklava dilimi keselim ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
  • Dinlenen helvamız servise hazır.
Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder