SARAY HELVA
SARAY HELVA
Saray helvasının hem lezzeti hem de sunumu oldukça dikkat çekici. Çünkü saray helvası bildiğimiz un helvası gibi yapılmıyor.Saray helvasının içine şerbet eklemiyoruz. Un`u kavurup margarin ve şeker ekliyoruz. Malzemelerin hepsi bu kadar :)
MALZEMELER
2,5 su bardağı un5 yemek kaşığı pudra şekeri
125 gr margarin
TARİFİ
- Helvayı kavuracağımız tencereye unu koyup 15 dakika pembeleşene kadar kavuralım.
- Margarin ve pudra şekeri ekleyip kum gibi olana kadar karıştıralım.
- Dikdörtgen veya kare servis kabına helvayı koyup kaşıkla üzerine bastırıp yayalım.
- Sıkılaşan helvayı baklava dilimi keselim ve oda sıcaklığına gelince buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
- Dinlenen helvamız servise hazır.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder