ÇİLEK & BADEM EZMELİ PASTA
ÇİLEK VE BADEM EZMELİ PASTA
MALZEMELER
Pandispanya için;
4 adet yumurtaTuz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
Kreması için;
2 paket kremşanti2 su bardağı süt ( kremşanti hazırlamak için)
4 su bardağı süt
4 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
1,5 su bardağı toz şeker
Üzeri için
KremşantiMarzipan
Çilek
TARİFİ
- Çilekli pastayı hazirlanan için önce kremşantiyi süt ile çırpalım ve buzdolabında sertleşmesi için bekletelim.
- Muhallebi için toz şeker ve nişastayı tencereye koyalım. Süt ilave edip karıştırarak pişirelim. Pişen muhallebi oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım.
- Pandispanya için yumurta akı ve sarılarını ayıralım.
- Yumurta aklarını bi miktar tuz ile köpürüp sertleşene kadar çırpalım. Yumurta sarılarına süt ve sıvıyağ ekleyelim. Toz şekerde ilave edip çırpalım.
- Yumurta haklarına nazikçe yumurta sarısı karışımını ekleyelim.
- Unu eleyip 3 seferde spatula ile karıştıralım.
- Kelepçeli kalıba pandispanya hamurunu dökelim. 180C° ilk fırında 20 dakika pişirelim.
- Pişen ve soğuyan pandispanyayı enlemesine 2`ye bölelim.
- Şekerli su ile ıslatalım. Yuvarlak kelepçeli kalıbın kenarlarına streç saralım ve kenarlara çilek yerleştirelim.
- Buz dolabında dinlenen muhallebi ve şantiyi ( üzeri için biraz ayıralım) mikser yardımıyla çırpalım.
- Pastanın ortasına kremayı dökelim. Üzerine pandispanyanın diğer katını kapatalım.
- Marzipanı pudra şekeri ile açalım. Pasta boyutuna göre keselim. Arzuya göre çilek reçeli sürüp pastanın üzerine yerleştirelim. Kremşanti ile süsleyip buzdolabında 3-4 saat dinlendirelim.
- Dinlenen pastamızı kelepçeli kalıptan çıkaralım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder