KÖSTEBEK PASTA
KÖSTEBEK PASTA
En lezzetli ve pratiğinden köstebek pasta ...1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı toz şeker
1.5 su bardağı un
1/2 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
3 adet Muz
Muhallebi için;
2 su bardağı süt2 yemek kaşığı mısır nişastası
1/2 su bardağı toz şeker
Kremşanti için;
3/4 su bardağı süt1 paket kremşanti
TARİFİ
- Köstebek pasta yapmak için önce yumurtaları mikserle kar gibi olana kadar çırpalım.
- Şeker ilave edip şeker eriyene kadar çırpma işlemine devam edelim.
- Vanilya, süt ve sıvı yağ ekleyip çarptıktan sonra kuru malzemeleri eleyip karıştıralım.
- Yuvarlak kelepçeli kalıba karışımı döküp 180C ° fırında 15 dakika pişirelim.
- Muhallebisi için süt, nişasta, toz şekeri tencereye koyup çırpma teliyle karıştırarak pişirelim.
- Kremşantiyi hazırlayalım.
- Soğuyan muhallebiye kremşantiyi ekleyelim.
- Kekin ortasını havuz gibi açalım. Muz yerleştirelim. Üzerine muhallebiyi dökelim.
- Kalan kek parçalarını robotta ufalayalım. Köstebek pastamızın üzerine dökelim.
- Köstebek pastayı buz dolabında 3 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder