ÇİLEK JÖLELİ VE KREMALI PASTA
ÇİLEK JÖLELİ VE KREMALI PASTA
Çilek jöleli ve kremalı pasta ile 3 lezzetin birbirine muhteşem uyumunu yakalamak isterseniz denemeniz gerekenlerin başında geliyor.Bu çilek jöleli ve kremalı pastayı benimle birlikte tasarlayan annem`in ( doğum günü pastası :) ) doğum günü`nü bu vesile ile tekrar kutluyorum..
MALZEMELER
Pandispanya için;
4 adet yumurta ( büyük boy )2/3 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
1 paket toz vanilya
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı sıcak su
Kreması için;
1 paket hazır pasta kremasıVeya buradan pastacı kreması tarifime bakabilirsiniz.
Ganaj için;
100 gr fildişi kuvertür çikolata75 gr krema
Jöleli katlar için;
1. Kat1 paket çilekli jel
2. Kat
1 paket çilekli jel
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı pasta kreması
Üzeri için;
Mereng malzemeleri1 adet yumurta akı
1/2 su bardağı toz şeker
Çilek
TARİFİ
- Çilek jöleli ve kremalı pastayı yapmak için önce pasndispanyasını pişirmek ile işe başlayalım.
- Pandispanya için yumurta haklarını derin bir kaseye alıp mikserle kar gibi olana kadar çırpalım.
- Yumurta sarılarına şeker ekleyip krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Sıvı yağ ve sıcak su ilave edip tekrar karıştıralım. 3 seferde yumurta akına ilave edelim. Bu aşamada spatula ile alttan üste doğru çevirerek karıştıralım.
- Un , nişasta ve vanilyayı elekten geçirelim , yine 3 seferde ekleyip karıştıralım.
- Pişirme kağıdını 10 - 15cm'lik kelepçeli kalıbın tabanına yerleştirelim. Pandispanya hamurunu döküp önceden ısıttığımız 180 °C fırında 20 dakika pişirelim.
- Pandispanya pişerken pasta kremasını hazırlayalım. Ev yapımı pastacı kreması tarifime buradan bakabilirsiniz.
- Pişen pandispanya soğuyunca enlemesine 3 ` e keselim.
- Sıcak su`ya şeker ekleyip pandispanya yı ıslatalım.
- Kelepçeli yuvarlak kalıba bir kat pandispanya koyalım.
- 1 paket çilekli jel `i üzerinde yazan tarife göre hazırlayalım. Pandispanya üzerine dökelim. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyalım.
- Fildişi kuvertür çikolata ve kremalı ısıya dayanıklı kaba koyalım. Bir tencereye su koyup kabı üzerine koyalım. Oluşan buhar ıle çikolata eriyince oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim , buzdolabına koyalım.
- 1 paket çilekli jel hazırlayıp içine yoğurt ve krema koyalım.
- Artık pastayı oluşturabiliriz. Bir kat pandispanya üzerine yoğurtlu jeli , üzerine bir kat pandispanya sonra pasta kreması , üzerine buzdolabında donan jelli pandispanyı yerleştirelim.
- Kenarlarına çikolata ganaj sürelim. Bu dolabında pandispanya yı dinlendirmeye bırakalım.
- Mereng için yumurta akı ve şekeri sertleşene kadar çırpalım. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye sıkma torbası ile sıkalım. 180C° fırında ( 10 dakika ara ile fırının kapağını açalım ) yaklaşık 45 dk - 70 dk merengleri pişirelim.
- Pastanın üzerini mereng ve çilekler ile süslenip en az 6 saat sonra dilimleyip servis yapalım.
Afiyet olsun.
NOT
- Pandispanya yaparken tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
- Pandispanyaları şekerli su ile ıslatılmalı. Aksi halde kuru olacaktır.
- Mereng yapımında dikkat edilmesi gereken fırının nemini almak için 10 dakika ara ile fırının kapağı açılmalı. Böylece bezelerin içleri iyice kurumuş olacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder