FRAMBUAZLI TART
FRAMBUAZLI TART
Frambuazın verdiği mayhoşluk bu tartlara çok yakıştı...
MALZEMELER
125 gr oda sıcaklığında tereyağı3 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 - 2 su bardağı un
1/2 su bardağı frambuaz
1/2 su bardağı frambuaz reçeli
TARİFİ
- Frambuaz reçelinin içine ahududuları ilave edip karıştıralım.
- Oda sıcaklığında ki tereyağına pudra şekeri , kabartma tozu ve 1 su bardağı un ilave edip yoğuralım. Kıvamına göre un takviyesi yapalım.
- Hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.
- Tart kalıplarını yağlayalım. Hamuru 6 bezeye ayırıp kalıplara yayalım. ( üzeri için bir miktar hamur ayıralım )
- Hamura çatalla delikler açıp 150°C lık fırında 10 dakika pişirelim.
- Frambuazlı harcdan koyalım. Üzeri için ayırdığımız hamur ile şekiller vererek kafes yapalım.
- 180°C lik fırında 15 dakika pişirelim.
- Kalıptan çıkarıp servis yapalım.
Afiyet olsun.
Not:
Not:
- Tart hamurundan kullanacağımız tereyağı oda sıcaklığında olmalı.
- Hamuru yoğurduktan sonra mutlaka buzdolabında dinlendirilmeli.
- Frambuaz ve reçeli tartlara koyarken gereğinden fazla miktarda konulmamalıdır. Aksi halde tart yumuşar.
0 yorum:
Yorum Gönder