FRAMBUAZLI TART

16 Haziran 2015

FRAMBUAZLI TART

   Frambuazın verdiği mayhoşluk bu tartlara çok yakıştı...






























MALZEMELER

125 gr oda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 - 2 su bardağı un
1/2 su bardağı frambuaz
1/2 su bardağı frambuaz reçeli

TARİFİ

  • Frambuaz reçelinin içine ahududuları ilave edip karıştıralım.
  • Oda sıcaklığında ki tereyağına pudra şekeri , kabartma tozu ve 1 su bardağı un ilave edip yoğuralım. Kıvamına göre un takviyesi yapalım.
  • Hamuru buzdolabında 15 dakika dinlendirelim.
  • Tart kalıplarını yağlayalım. Hamuru 6 bezeye ayırıp kalıplara yayalım. ( üzeri için bir miktar hamur ayıralım )
  • Hamura çatalla delikler açıp 150°C lık fırında 10 dakika pişirelim.
  • Frambuazlı harcdan koyalım. Üzeri için ayırdığımız hamur ile şekiller vererek kafes yapalım.
  • 180°C lik fırında 15 dakika pişirelim.
  • Kalıptan çıkarıp servis yapalım.

Afiyet olsun.


Not:

  1. Tart hamurundan kullanacağımız tereyağı oda sıcaklığında olmalı. 
  2. Hamuru yoğurduktan sonra mutlaka buzdolabında dinlendirilmeli.
  3. Frambuaz ve reçeli tartlara koyarken gereğinden fazla miktarda konulmamalıdır. Aksi halde tart yumuşar.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder