KESME ERİŞTELİ YAYLA ÇORBASI
KESME ERİŞTELİ YAYLA ÇORBASI
Sevilen yayla çorbasın'ın değişik bir çeşidi...Bunu sağlamak için öncelikle kullanacağımız yoğurt ve yumurtanın oda sıcaklığında olması gerekir. Çorbadan bir miktar yoğurda alıp iyice ılıdıkdan sonra çorbaya katmalıyız. Aksi takdirde çorbada kesilme olacak hem tadı hem de görüntüsü hoş olmayacak.
Çorbanın kesilmemesi için bir diğer önemli nokta ise tuzu piştikten sonra katmak.
MALZEMELER
1.5 çay bardağı kesme6-7 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Yeteri kadar su
Üzeri için;
Tereyağı
Nane
TARİFİ
- Tencereye suyu koyup kaynatalım. Kesme erişteleri ilave edip pisirelim.
- Bir kap içine yoğurt, yumurta sarısı, un koyup iyice karıştıralım.
- Sıcak çorbadan bir miktar su alıp yoğurdu ılıtalım ve hızlıca karıştırarak içine ilave edelim.
- 5-6 dk boyunca kaynayana kadar karıştıralım. Ocağı kapatalım.
- Sos tavasında tereyağını eritelim. Naneyi ilave edip altını kapattıktan sonra çorbamıza dökelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder