KAZAN KEBABI

30 Mayıs 2014

KAZAN KEBABI

Yöresel tatlarımıza Urfa usulü kazan kebabı ile devam edelim. Bu tarif dışarıda yediğimiz kebaplara oranlara daha hafif bir tariftir. Dikkat etmemiz gereken yemeklik kıymamızın yağlı olmasıdır. Eğer az yağlı kıyma kullanırsak istediğimiz kebap tadını alamayız. Ayrıca Kazan kebabını yaparken patlıcan ve domatesleri verev keserken koparmamaya özen göstermemiz gerekiyor. Aksi halde aralarına kıymayı koyduğumuzda piştikten sonra servis ederken kebap dağılabilir. Özelliği bir arada olmalarıdır.







MALZEMELER

1 kg patlıcan
6 adet domates

KIYMALI HARÇ MALZEMELERİ

250 gr yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
1 tatlı kaşığı isot
Tuz, karabiber






TARİFİ


  • Kazan kebabı yapmak icin öncelikle soğan, sivri biber, domates, sarımsak ince ince doğrayalım.
  • Kıyma, baharatlarıda ilave edip birlikte yoğuralım. Köfte şekli verelim.
  • Patlıcan ve domatesleri 2 cnm boşluk kalacak şekilde verev keselim.
  • Köfteleri aralarına koyalım. ( Tencereye önce patlıcan üzerlerine de domatesleri dizelim.)
  • 1 bardak su ilave edip kısık ateşte ön pişirme yapalım.
  • Sebzeler hafif yumuşayınca fırına alıp pişirmeyi tamamlayalım.

Afiyet olsun.

Share This Post

2 yorum: