PORTAKALLI KEK

1 Haziran 2014

PORTAKALLI KEK



MALZEMELER

 4 Yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 su bardağı un
1/2 kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kase portakal kabuğu haşlanmış veya rende





TARİFİ


  • Yumurtaları iyice çırptıktan sonra şekeri ekleyelim çırpalım.
  • Sıvı yağ ekleyelim çırpalım.
  • Unu , kabartma tozunu eleyerek yavaşça ilave edip çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak vanilya ve haşlanmış portakal kabuklarını da ekledikten sonra karıştıralım.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim.
Portakal kabuklarını  tencereye alıp 3-4 kez suyunu değiştirerek haşlayabilirsiniz. Ardından fazlasını buzlukta saklayarak yapacağınız tariflerde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder