PEYNİRLİ MUFFİN

2 Haziran 2014

PEYNİRLİ MUFFİN

Muffin kalıplarında peynirli muffin yapacağız. Dikkat etmemiz gereken püf noktası hamurumuzun pürüzsüz olmasıdır. Ben kabartma tozu çeşidinde susam ve mahlep aromalı kullandım. Kabartma tozuna ekstra olarak yarım tatlı kaşığı mahlep de ekleyebilirsiniz. Değişik bir aroma kattı. Arzunuza göre bu şekilde de deneyebilirsiniz.





MALZEMELER

2 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı beyaz peynir
1 çimdik tuz
1 paket mahlep ve susam aromalı kabartma tozu





TARİFİ

  • Tuz ve yumurtayı çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağı da ilave edip tekrar çırpalım.
  • Unu, kabartma tozunu eleyip yavaş yavaş ekleyerek çırpalım. Karışımda hiç bir topaklanma olmaması gerekiyor.
  • Ufalanan peynirleri de ilave edelim. Karıştıralım.
  • Yağlanmış muffin kalıplarına paylaştıralım. 12 adet çıkıyor.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dk pişirelim.

Afiyet olsun.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder