MAKARNA HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER

3 Haziran 2014


MAKARNA HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER



  Makarana su, buğdayın irmik hali/ un, yumurta, tuz'dan yapılır. Yumurta makarnaya hem besleyici özellliğini hem de yapım sırasında elastikiyetini sağlar.
 Makarna karbonhidrat kaynağıdır. Bunun yanı sıra içerisinde yağ oranı çok düşüktür. B1 ve B2(riboflavin) vitaminlerini içerir. Pişirme sırasındaki sıvı ve ısı dolayısıyla B1(tiamin) vitaminini ve bazı mineralleri kaybeder.


MAKARNA PİŞİRME TEKNİKLERİ


  • Makarnanın parlak görünmesini ve yapışmamasını sağlamak için haşlama suyuna bir kaç damla zeytinyağı katabilsiniz.
  • Haşlanmış makarnayı sos ile buzdolabında saklamak yernie sosunu ayrı makarnayı ayrı saklamak kullanım süresini uzatacaktır.
  • Makarnanın besleyici değerini artırmak için içine haşlarken sebze veya et suyu koyabilirsiniz.
  • Makarna haşlama suyuna tuzu kaynadıktan sonra atmak gerekir aksi takdirde su geç kaynayacaktır.
  • Makarna sosu hazırlarken akıcı bir sos istiyorsanız haşlama suyundan koyarsanız daha lezzetli olacaktır.
  • Makarnanın pişme süresini anlamak için mutlaka tadına bakmalısınız.

Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder