BAMYA ÇORBASI

31 Temmuz 2014

BAMYA ÇORBASI

   Konya yöresine ait olan bamya çorbası kurutulmuş çiçek bamyalar ile yapılır. Özelliği bamyaların çok küçük olmalarıdır.


MALZEMELER

50 gr bamya
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 su bardağı et suyu
1 adet limon tuzu
1/2 adet limon suyu

TARİFİ


  • Bamyaları tencere içine alıp başlayalım.
  • Ayrı bir tencerede soğanları küp küp doğrayıp sıvı yağda pembeleştirelim.
  • Salça ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Et suyu, limon suyunu ekleyelim kaynayınca bamyaları ekleyerek tuz ilave edelim ve pişmeye bırakalım.
  • Pişince limon tuzunu ekleyip 5 dk kaynatalım.
Çorbamız servise hazır.

Afiyet olsun.


Share This Post

1 yorum: