MERCİMEKLİ KESME ÇORBASI

10 Eylül 2014

MERCİMEKLİ KESME ÇORBASI

  Yeşil mercimekli kesme çorbası aslında Kars yöresine aittir.İçine hafif kızartılmış hamur parçacıkları bulunur.



  Ben kızartılmış hamur parçacıkları kullanmadım. Fakat yine de lezzetli oldu. Hem besleyici hem de oldukça doyurucu bir çorba. Erişteleri ev yapımı kullanırsanız daha lezzetli bir çorba yapmış olursunuz.



(6 Kisilik)

MALZEMELER

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı kesme erişte
1 yemek kaşığı domates veya biber salçası
1/2 adet kuru soğan
Karabiber, tuz, nane, kırmızı biber

TARİFİ


  • Mercimekleri yıkayıp başlayalım ve suyunu süzelim.
  • Soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleştirelim. Salça ilave edip kavuralım.
  • Erişteleri ekleyelim. Baharatlarınıda tencereye koyduktan sonra yeteri kadar su ilave edelim. Yaklaşık 7-8 bardak. Arzu ederseniz et suyu da kullana bilesiniz. Pişirelim.
Afiyet olsun.

Share This Post

1 yorum: