TARÇINLI ESMER KURABİYE

5 Eylül 2014

TARÇINLI ESMER KURABİYE

   Bu kurabiye inanılmaz yumuşak bir kurabiyedir. Bir miktar esmer şekerin vermiş olduğu harika lezzet sayesinde ismini esmer kurabiye aldı :)



                 

   İçine ekleyeceğimiz erimiş tereyağı veya margarin sayesinde kurabiye hamurunu kolaylıkla yağurabiliriz.

    Hamuru yoğurduktan sonra buz dolabında 15 dk dinlendirmeniz gerekiyor. Böylece hamur daha yumuşak bir hal alacaktır.



Yuvarladığımız kurabiyeleri tepsiye dizerken mümkün olduğunca ayrık bırakalım ki pişme sırasından kurabiyeler biraz yayılacağından birbirlerine yapışmasınlar.




Kurabiyeleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. En önemli püf noktası ise piştikten sonra tel ızgarada soğutma yapalım. Böylece kurabiyeler yumuşaklığını korumuş olacaktır.






MALZEMELER

3 + 1/4 su bardağı un
1,5 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı esmer şeker
200 gr margarin veya tereyagı ( eritilmiş )
1 paket toz vanilya

Etrafı için;

1/4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

TARİFİ

  • Eritilmiş ve oda sıcaklığına gelen margarin, yumurta, şekerler ve vanilya tozunu karıştıralım.
  • Un, kabartma tozu, tarçın ekleyelim. Elde ettiğimiz hamuru buz dolabında 15 dk dinlendirelim.
  • Dinlenen hamurdan yaklaşık 30 beze yapıp yuvarlayalım.
  • Toz şeker ve tarçın bulunan kapta bezlerin etrafına karışımdan sürelim ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk pisirelim.
  • Izgara üzerinde 10 dk soğuttuktan sonra servis yapalım.
Afiyet olsun.


Share This Post

2 yorum: