FIRINDA PEYNİRLİ ASMA YAPRAĞI
FIRINDA PEYNİRLİ ASMA YAPRAĞI
Pratik atıştırmalık olarak fırında peynirli asma yaprağı yapacağız. Alışılmışın dışında olan bu tarifi 15 dk içinde hazırlayabilirsiniz. Salamura yaprak tercih etmemden dolayı tuzsuz peynir kullandım. Salamura yaprakları 3 dk sıcak suda bekletip fazla tuzunu atmasını sağladım.(6 KİŞİLİK)
MALZEMELER
12 Adet asma yaprağı ( salamura veya taze)2 Adet simit
12 küçük parça tuzsuz peynir
Zeytinyağı
Kekik
TARİFİ
- Yapraklara arkalı önlü zeytinyağı sürelim.
- Peynir dilimlerini yerleştirip kekik döktükten sonra yaprağı yarım şekilde kapatalım.
- Yaprakları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde 180 derecede 10 dk kadar ( kuruyacak şekilde) pişirelim.
- Çıkartıp tek olarak veya simit,tost ekmeği üstünde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder