FELLAH KÖFTESİ

15 Haziran 2016

FELLAH KÖFTESİ 


MALZEMELER 

1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
1/2 su bardağı irmik
Karabiber

Tuz
Su
1 yumurta
1/2 soğan

Sosu için;

2 yemek kaşığı tereyağı
1 ymek kaşığı biber salçası
Nane
Su

TARİFİ


  • Fellah köftesi yapmak için bulgur ve irmiği yoğurma kabına koyup üzerine sıcak su ilave edelim. 
  • Soğanı rendeleyip yumurta ve tuz ile birlikte karışıma ekleyerek yoguralım. 
  • Kıvamı için dikkat etmemiz gereken, ıslak bir hamursa un veya tam tersi sert ve birleşmeyen bir hamursa su ilave etmektir. Bu hususlara da dikkat ederek köftelerimizi yoğurup misket büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım.
  • Geniş bir tencerede su kaynatalım. Köfteleri ekleyip haşlayalım.( Köfteler piştikçe tenceredeki suyun üzerine çıkacaktır. )
  • Sosu için  ayrı bir tencerede tereyağını arzuya göre de biraz zeytinyağını ısıtıp salçayı ekleyelim. Nane ilave edip kavuralım. Haşlama suyundan 1.5 kepçe ekleyip bir iki taşım kaynatalım.
  • Pişen köfteleri sosa ekleyelim.
  • Ve Fellah köftesi hazır.
Afiyet olsun.


Share This Post

0 yorum:

Yorum Gönder