ANANASLI KUP

17 Nisan 2014

ANANASLI KUP

    Havaların artık yavaş yavaş ısınmasıyla beraber ferahlatıcı tatlılara ihtiyacımız artıyor. Markette dolaşırken gözüme ananas çarptığı için bu meyveyi tercih ettim. Fakat siz bu tatlımızı istediğiniz meyve çeşitleriyle de yapabilirsiniz. Ananası tercih ederseniz eğer marketlerde temizlenmişini almanızı öneririm. Böylece ananası temizlerken harcayacağınız zamandan kazanmış olursunuz.





8 KİŞİLİK

MALZEMELER

1 adet ananas
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilyalı hazır pasta kreması ( Kullanmak sizin tercihiniz)
1 paket bebe bisküvisi
Süslemek için;
2 dilim ananas
Çilek


TARİFİ


  • Ananaslarımızı küp küp doğrayalım.
  • Bisküvileri doğrayıcı yardımıyla ufak parçalara bölelim.
  • Tencereye yumurta, şeker, vanilya, buğday nişastasını koyalım ve iyice karıştıralım.
  • Sütü ilave edip blendır yardımıyla çırpalım.
  • Ocağa alıp karıştırarak pişirelim. Muhallebi kıvamına gelince ılımaya bırakalım.
  • Hazır pasta kremasını içine boşaltıp mikserle çırpalım.
  • Kuplara sırasıyla krema , ananas, bisküvi gelecek şekilde malzemelerden koyalım.
  • Bu işlemi kullandığınız kup'un büyüklüğüne göre artırabilirsiniz.
  • Buz dolabında dinlendirdikten sonra tatlımız servise hazır.

Süslemek için;

Ananasları 80 derecelik fırında arkalı önlü 30 ar dakika bekletelim. Çıkartıp çay bardağının içine yerleştirerek şekil almasını sağlayalım.


Afiyet olsun.

Share This Post

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık harika görünüyor eminim tadı da güzeldir .sevgiler.....

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Benden de sizlere sevgiler..

    YanıtlaSil