MANTAR & ISPANAKLI KREP

14 Nisan 2014

MANTAR & ISPANAKLI KREP


(2-4 KİŞİLİK)

Tatlısıyla tuzlusuyla lezzetli mi lezzetlidir krepler. Malzemelerimiz de değişiklik yaparak, beşamel sos eşliğinde kreplerimizi hazırlarken, servise hazır hale getirdiğimizde hem soframızı süsleyecek hem de göze ve mideye hitap edecek.
 Şimdi krebimizi beşamel sosa en çok yakışan mantar ve ıspanakla hazırlayacağız.











KREP MALZEMELERİ

1 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Margarin

KREP TARİFİ


  • Süt,su ve unu bir kapta iyice çırpalım. Hiçbir şekilde topaklanma kalmaması için çırpma işlemini iyi yapmamız gerekiyor.
  • Yumurtaları ve tuzu ekleyelim. Çırpma işlemine devam edelim.
  •  Akıcı bir kıvam elde edince krep hamurumuzdan; bir miktar yağ koyup erittiğimiz tavaya 1 kepçe koyalım. 
  • Tavayı 360 derece oynatarak krep hamurunu yayalım.
  • Bir tarafı piştiği vakit hamuru ters çevirerek diğer tarafınında pişmesini sağlayalım.


BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ

1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Arzunuza göre tuz, baharatlar.

BEŞAMEL SOS TARİFİ


  • Tereyağını tencerede eritelim.
  • Unu ekleyip sarı hale gelinceye kadar kavuralım.
  • Ocağı kısık ateşe alalaım.
  • Sütü yavaş yavaş un ve tereyağ karışımını ezerek ekleyelim. Böylece topaklanma olmayacaktır. Tuzu ilave edelim.
  • Beşamel sos muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirelim.


MANTAR VE ISPANAKLI HARÇ MALZEMELERİ

500 gr ıspanak
400 gr mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ

MANTAR VE ISPANAKLI HARÇ TARİFİ


  • Mantarları ince ince doğrayalım.
  • Tencereye tereyağını koyup eritelim. Mantarları ilave edelim. 
  • Mantarlar suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Ayrı bir tencereye sıvı yağı koyup ısıtalım  ıspanakları ekleyelim.
  • Ispanaklar suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  • Pişen mantar ve ıspanakları bir kaba koyup beşamel sosun yarısını ekleyelim.

KREP HAZIRLANIŞ TARİFİ


  • Hazırlamış olduğumuz krebin içine beşamel soslu iç malzemesinden koyalım. 
  • Yarım ay şeklinde kapatıp üzerine tekrar malzemeden koyalım.
  • Diğer kreplere de aynı işlemi uygulayarak tepsiye dizelim. Kreplerin üzerine kaşar peyniri rendesi koyalım.
  • 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına yerleştirip kaşarlar eriyinceye kadar bekletelim.


Afiyet olsun.

Share This Post

2 yorum:

  1. Beren hanım bloğunuzu yeni keşfettim.krepler harika görünüyor.bundan sonra takipteyim.sevgiler.....

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Benden de sizlere sevgiler..

    YanıtlaSil