TERBİYELİ HAŞLAMA ET

28 Nisan 2014

TERBİYELİ HAŞLAMA ET

   Tarifte kemikli veya kemiksiz et kullanabilirsiniz. Ben hazırlarken kemiksiz kuzu etini tercih ettim. İçine besleyici değerini artırmak için havuç koyabilirsiniz.




MALZEMELER

500 gr. Kemiksiz et
4 Patates
1 Kuru soğan
4-5 Dal maydanoz
Tuz

TERBİYESİ İÇİN

1 Yumurta
1/2 Limon suyu
1 Yemek kaşığı un

TARİFİ


  • Eti tencereye alıp üzerine bir miktar su dökelim ve köpükleri çıkana kadar kaynattıktan sonra suyunu süzelim. Etleri yıkayalım.
  •  Ete tekrar su ilave edip pişirmeye başlayalım.
  • Bir kapta yumurta, et suyu, un, limon suyu  koyup terbiyesini hazırlayalım.
  • Kaynayan yemeğimize terbiyeyi ılıtarak ekleyelim. ( Bir miktar kaynayan et suyunundan terbiyenin icine alarak. Azar azar karıştırarak yemeğe dökülür. 
  • Ardından maydanozları,soğanı ve patatesi ilave edip haşlama etimiz yumuşayana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.


Share This Post

8 yorum:

  1. Aramıza hoş geldin... Seni de listeye ekledim ;)
    Tekrar görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. Hoşbuldum :) Çok teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba; soğan yazmışsınız tarife ama kullanmamışsınız. Tam olarak tarif eder misiniz?

    YanıtlaSil
  4. Merhaba
    Şimdi düzelttim kaydı patateslerle aynı anda tencereye ilave edebilirsiniz

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler, herhalde soğanı bütün olarak atıyoruz değil mi? Patatesi resimden anlayabiliyoruz ama soğan acaba rende mi, bütün mü anlayamadım. Tekrar teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Rica ederim :) bütün olarak atabilirsiniz

    YanıtlaSil
  7. tekrar teşekkür ederim, yarın deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  8. Rica ederim.. Umarım faydalı olabilmişimdir. iyi akşamlar

    YanıtlaSil